Artikelen, podcasts en video's over business coaching en ondernemerschap

Artikelen, podcasts en video's over business coaching en ondernemerschap

De Triunify Kennisbank bestaat uit een grote collectie van achtergrondartikelen, video's en afleveringen van de Innerlijk Leven Podcast.


Psychologie van business coaching en ondernemerschap

Businesscoaching, ondernemerscoaching en scale-up coaching: je ziet van de bomen het bos niet meer en de termen an sich devalueren sterk. De coaches sturen in de regel een pittige factuur en beginnen dus meteen met resultaatgericht te werken.


Psychologische kennis en bewustzijnsontwikkeling voor ondernemers vormen daarom vaak het sluitstuk op de begroting. Dit is een slechte zaak, want elk bedrijf bouwt van binnen naar buiten (en niet andersom) en bedrijven zijn geen geld-genererende automaten maar levende systemen (met een kloppend hart maar soms ook met krakende knieën en piepende stembanden).


Trefwoorden:

  • Ondernemerscoaching
  • Psychologie voor ondernemers
  • Businesscoaching
  • Mentale en emotionele blokkades
  • Marketing en sales




Psychologische aspecten van ondernemerschap

Hieronder vind je een aantal achtergrondartikelen over de psychologische aspecten van ondernemerschap.


Mentale en emotionele blokkades bij ondernemers (en waarom het vaak niet lukt om ze op te lossen)

De meeste ondernemers, directeuren en bestuurders die wij spreken zijn krachtige persoonlijkheden met een heldere visie op zichzelf, hun bedrijf en hun vakgebied. Over het algemeen zijn ze in enige mate succesvol, en is hun leven in materiële zin behoorlijk geslaagd. Toch is er een belangrijke keerzijde. Het kost velen van hen namelijk moeite om hun ware ambities te realiseren, gezond te blijven en een gelukkig leven te hebben met hun gezin. Er komt niet uit wat erin zit, of het proces kost op persoonlijk vlak teveel.


Ondernemers bij de psycholoog

Je bent een ondernemer of je bent het niet. En de meeste ondernemers die ik ken stappen niet makkelijk naar een psycholoog of psychotherapeut, en al helemaal niet naar een grote ggz-instelling. Wat zit daarachter, en wat is nodig voor succesvolle psychologische begeleiding van succesvolle en ambitieuze mensen?


Coaching voor leiders en ondernemers: welke soorten zakelijke coaching zijn er?

Executive coaching of leiderschapscoaching, businesscoaching en ondernemerscoaching zijn bekende kernwoorden in de markt van coaches en consultants die zich specifiek richten op ondernemers, directeuren en bestuurders. Meestal met als doel om hun persoonlijke prestaties en bedrijfsresultaten te verbeteren. In dit overzichtsartikel kijken we naar de verschillende manieren waarop coaching ondernemers kan helpen bij het verkrijgen van succes.


Emotionele verwaarlozing: persoonlijk en zakelijk

Emotionele verwaarlozing is een therapeutische term voor wanneer je in emotioneel opzicht niet krijgt wat je in je ontwikkeling nodig hebt. Vaak heeft het betrekking op vormende ervaringen uit de kinderleeftijd en dealen mensen daarmee als ze reeds volwassen zijn. Een weinig gelegde link is de link van emotionele verwaarlozing en zakelijke resultaten.


Alles wat je wilt weten over het fenomeen burn-out

Lees dit artikel voor de simpelste versie van burn-out, met meer licht op de symptomen en de definitie, de feiten en de fabels, en de mogelijkheden tot coaching, behandeling en herstel.


Kom in contact

Spreekt ons werk je aan en heb je het vermoeden dat je tot onze doelgroep behoort? Voel je welkom om met ons in contact te komen!