Zomergasten en integrale psychologie

Zomergasten en integrale psychologie

Dirk Jan VersluisHij sprak al over de mogelijkheden van yoga toen dat in de wetenschappelijke psychiatrie nog vloeken in de kerk was. En gisteravond was hij te gast in Zomergasten, waar hij urenlang vertelde over zijn leven, zijn werk en hoe hij gaandeweg zijn leven ontdekte zelf een 'Wounded Healer' te zijn.


Ik heb het over Bessel van der Kolk, beroemd psychiater en auteur van de New York Times Bestseller The Body Keeps the Score, waarin hij onder meer het belang van het lichaam bij het helen van trauma benadrukt.


Het lichaam weet dingen die we met ons verstand niet weten of verwoorden kunnen. Dat geldt niet alleen voor trauma's en emotionele littekens, maar ook voor onze ongekende vermogens en ons grootste potentieel.


Maar er is natuurlijk meer dan een lichaam, en lichaam en geest hoeven elkaars tegenstanders niet te zijn (hoewel de meeste van onze klanten dat aanvankelijk wel zo ervaren).


Wat hiervoor nodig is is een integrale visie op lichaam, ziel en lichaam, zorgvuldig toegepast op je leven, je leiderschap en je ondernemerschap.


En die visie vinden we in de Integrale Psychologie.


Integrale psychologie

Completer dan de meeste wetenschappelijke psychologie die we tegenwoordig op de universiteit leren. Het verenigt oud en nieuw, lichaam en geest, de yogaschool met de hersenwetenschap.


En daarover gaat de nieuwste aflevering van de Innerlijk Leven Podcast.


Je luistert 'm hieronder.