Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

TRAUMA

Je vindt hier de belangrijkste achtergrondartikelen en afleveringen van de Innerlijk Leven Podcast over trauma en hoe het persoonlijke en zakelijke levens beïnvloedt.

Dirk Jan en Anne-Marie Versluis

Ontdek alles over de integratie van trauma, leiderschap en ondernemerschap en krijg essentiële inzichten in hoe trauma een voedingsbodem kan worden voor persoonlijk en zakelijk succes.

Met natuurlijk inzicht in de terminologie van trauma, posttraumatische-stressstoornis (PTSS) en de diverse manieren om traumasporen te verwerken en blokkades te overwinnen.

Achtergrondartikelen over Trauma

Trauma als voedingsbodem voor groei en succes

Trauma is toch verschrikkelijk? Moet je dat in verband brengen met de zakelijke wereld en de psychologische mindsets die horen bij groei en succes? Lees dit artikel voor trauma in relatie tot leiderschap en de zakelijke markt - en wat er nodig is om traumasporen te vertalen tot bronnen van wijsheid en kracht.

LEES MEER

Traumaverwerking met Brainspotting

In dit artikel kijk ik met je naar wat trauma eigenlijk is, hoe Brainspotting gebruikt kan worden om trauma's te verwerken en hoe het eigenlijk staat met het wetenschappelijke onderzoek naar Brainspotting bij specifiek traumagerelateerde klachten en post-traumatische stress-stoornis (PTSS).

LEES MEER

Transgenerationeel trauma: wat is het en hoe kan het genezen?

Transgenerationeel trauma is een vorm van trauma die wordt doorgegeven van de ene generatie op de andere. Leer meer over het verschijnsel van transgenerationeel, intergenerationeel of overerft trauma in dit achtergrondartikel.

LEES MEER

Podcast-afleveringen over Trauma

Luister hoe trauma een voedingsbodem kan vormen voor ongekende groei en persoonlijk en zakelijk succes. Over het met andere schoenen lopen over de heilige grond van trauma en menselijk lijden, en hoe innerlijke wonden rechtstreeks verband houden met de mate waarin jij succesvol kunt leven, werken en je zielsverlangens materialiseren.

De Duivelse Drie: over de essentie van trauma in leven en bedrijf

Hoe wordt trauma een voedingsbodem voor succes? Waarom hebben persoonlijke trauma's en worstelingen alles met je zakelijke resultaten te maken, en hoe stop je de zichzelf herhalende patronen waardoor je voortdurend tegen dezelfde beperkingen aanloopt?

LUISTER OP SPOTIFY

De ziel van trauma (1): DARKNESS

Leer waarom trauma ongezien voortwoekert, en het bewustzijn van mensen gevangen houdt. De serie afleveringen over DE ZIEL VAN TRAUMA gaat voorbij de gebeurtenissen en de categorieën van trauma, en tracht de impact aan de binnenzijde van de mens te beschrijven - die zich veelal voortdurend herhaalt in je persoonlijke en ook zakelijke leven.

LUISTER OP SPOTIFY

De ziel van trauma (2): DISCONNECTEDNESS

Trauma gaat niet over gebeurtenissen alleen, maar raakt de wezenlijke relatie van jou en mij met onszelf, met elkaar en met alle belangrijke anderen die we in ons leven tegenkomen. Maar schrik niet: het raakt zelfs aan onze besluitvorming en onze zakelijke, stoffelijke objecten. De grootste opdracht in het helen van trauma's, wonden en littekens: hoe vind ik de relatie met mijn diepere zelf terug.

LUISTER OP SPOTIFY

De ziel van trauma (3): DESTRUCTIVITEIT

De laatste aflevering over de Duivelse Drie: destructiviteit. Schrijf jij ergens in je leven rode cijfers, is deze aflevering voor jou!

LUISTER OP SPOTIFY

Overerfde trauma's

Kun je last hebben van onverwerkte trauma's van je ouders en grootouders? Deze aflevering gaat over de basis van transgenerationele traumasporen (of: transgenerationeel trauma, intergenerationeel trauma) en wat ze in je leven kunnen betekenen.

LUISTER OP SPOTIFY

Graven in je verleden: goed idee of niet?

Graven in je verleden. Of shit opruimen, zoals het ook weleens wordt genoemd. Mensen denken nogal eens dat je in therapie over het verleden praat en in coaching juist niet. Maar wat is nu eigenlijk wijsheid? Moet je graven in je verleden, en welke plaats heeft dat in je persoonlijke ontwikkeling?

LUISTER OP SPOTIFY

Kijken naar verslavingen

Van workaholics tot seks- en alcoholverslavingen: hoe kun je hiernaar kijken, wat zit erachter, en wat is essentieel?

LUISTER OP SPOTIFY

Leven en overleven: persoonlijk en zakelijk

In de overlevingsstand kun je niet leven en ondernemen. Of toch wel? Deze aflevering geeft inzicht in hoe je van overlevingsinstincten naar levenskracht kunt komen.

LUISTER OP SPOTIFY