Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Teamcoaching en team-ontwikkeling

Begeleiding van de groepsprocessen en psychologische ontwikkelingsvragen in teams. Ook wanneer het pijnlijk of lelijk is en de boel totaal vastloopt.

Teamcoaching lijkt soms wel gezinstherapie

Coaching is nooit een doel op zich: teamcoaching gaat dus om het begeleiden van een groep collega’s richting een grote mate van collectieve en ook persoonlijke ontwikkeling.

Soms lijken ze passanten in elkaars leven, soms is er een goede band en soms raken ze elkaar tot op het bot of hebben ze samen lessen te leren.

THEMA'S IN TEAMCOACHING

  • Staat iedereen op zijn plek?

  • Komt eruit wat erin zit?

  • Voelen we nog liefde?

  • Onderstromen in het contact

    • Ongeziene innerlijke kindjes

    • Gezamenlijke vijanden

    • Angsten en blokkades

    • Loyaliteit, vrijheid en verbondenheid

Dirk Jan Versluis

Pijn en trauma in je bedrijf

Bedrijven en organisaties zijn geen geesteloze, geld-genererende machines, maar levende systemen.

En zo’n levend ecosysteem kan ook ziek zijn of pijn hebben. En dan werkt het net als met een menselijk lichaam: waar het pijn doet, stroomt het niet meer, en verspreidt de blokkade zich als je niet uitkijkt over je hele lichaam.

Zijn er traumasporen en pijnplekken in de tent geslopen? Kijk dan uit dat de spreekwoordelijke demonen zich niet aan die pijn hechten.

Gebeurt dat wel, ontstaat er een enorme negatieve spiraal met verlies van helderheid, verlies van liefde en verlies van resultaat.

Het stroomt niet, het voelt niet en het werkt niet.

VOORBEELDEN VAN ORGANISATIETRAUMA

  • Bedrijfsovername of reorganisatie waarbij de ziel van de organisatie niet wordt gerespecteerd

  • Het wegvallen van een belangrijke leider (of zakelijk 'hechtingsfiguur')

    • Al dan niet bedoeld lijden of schade veroorzaken bij klanten

    • Ingrijpende ongevallen met effect op de omgeving van de organisatie

Teambuilding vanaf de funderingslaag

Zoals je een huis begint te bouwen met de fundering, is ook de funderingslaag van een team belangrijk.

Teambuilding is dus letterlijk bouwen vanaf de basis, en in de pijn, de fricties en de conflicten ontdekken uit welk hout we gesneden zijn. Zo bouw je een team dat staat als een huis.

In De zeven pijlers van krachtige innerlijke ontwikkeling lees je meer over Foundation en hoe dit doorwerkt in de stevigheid, de stressbestendigheid en de uitstraling van leiders en teams.

Anne-Marie Versluis

‘‘Een team is net een familie. Of een constellatie sterren en planeten. Het draait om elkaar heen, houdt elkaar vast, kiest afstand en positie. Allemaal met het idee dat de wrijving en de interactie ons sterker maken en onze impact vergroten.’

Coach in de regio Gouda, Utrecht en Rotterdam

Teamontwikkeling en kleurenpsychologie

Misschien heb je weleens gewerkt met een DISC-profiel ('Ik ben rood!') of met de teamrollentest van Belbin. Het probleem met zulke modellen is vaak dat het dingen nodeloos vast zet en conceptueel uiteindelijk te simpel is. Vanzelfsprekend kan het wel een opstap zijn om bruggen te bouwen en een gemeenschappelijk vertrekpunt te ontwikkelen.

Wil je echt goed innerlijk werk doen, kom je ook de kleuren van de psyche tegen. Wil je in teamcoaching karakters veranderen? Nee. Wil je natuurlijke kwaliteiten zo goed mogelijk laten floreren? Ja.

Binnen Triunify werken we niet alleen met de Zeven Pijlers, maar ook met psychologische kleuren en energieën. Neem gerust contact met ons op als je daarover meer wilt weten voor de ontwikkeling van jezelf of je mensen.

'Dit was een buitengewoon nuttige bijeenkomst. Heel knap (en ook leuk) hoe jullie soms in een paar seconden wisten door te dringen tot wat er werkelijk speelde.'

Manager bouwbedrijf

'Het was voor ons heel waardevol om een stukje gemeenschappelijke taal te ontwikkelen, zeker na de onrustige reorganisatie die we achter de rug hebben.'

Bestuurder zorginstelling