Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

BUSINESSCOACHING EN ONDERNEMERSCHAP

Je vindt hier de belangrijkste achtergrondartikelen en afleveringen van de Innerlijk Leven Podcast over de psychologie van businesscoaching en ondernemerschap.

Dirk Jan Versluis

Businesscoaching en ondernemerscoaching worden veel effectiever wanneer er genoeg ruimte is voor innerlijk werk.

De businesscoach, de ondernemerscoach en de scale-up coach: in de praktijk richten ze zich eerst en vooral op de materiële aspecten van succes.


Psychologische kennis en bewustzijnsontwikkeling voor ondernemers zijn echter een belangrijke sleutel voor duurzaam succes.


Onze ervaring met snelgroeiende ondernemers is dat grote groei innerlijk werk nodig maakt, maar dat innerlijk werk ook een groter inzicht geeft in de groeipotentie van zowel de ondernemer als het bedrijf.

Achtergrondartikelen over Ondernemerschap

Mentale en emotionele blokkades bij ondernemers (en waarom het vaak niet lukt om ze op te lossen)

De meeste ondernemers, directeuren en bestuurders die wij spreken zijn krachtige persoonlijkheden met een heldere visie op zichzelf, hun bedrijf en hun vakgebied. Over het algemeen zijn ze in enige mate succesvol, en is hun leven in materiële zin behoorlijk geslaagd.

Toch is er een belangrijke keerzijde. Het kost velen van hen namelijk moeite om hun ware ambities te realiseren, gezond te blijven en een gelukkig leven te hebben met hun gezin. Er komt niet uit wat erin zit, of het proces kost op persoonlijk vlak teveel.

LEES MEER

Ondernemers bij de psycholoog

Je bent een ondernemer of je bent het niet. En de meeste ondernemers die ik ken stappen niet makkelijk naar een psycholoog of psychotherapeut, en al helemaal niet naar een grote ggz-instelling. Wat zit daarachter, en wat is nodig voor succesvolle psychologische begeleiding van succesvolle en ambitieuze mensen?

LEES MEER

Coaching voor leiders en ondernemers: welke soorten zakelijke coaching zijn er?

Executive coaching of leiderschapscoaching, businesscoaching en ondernemerscoaching zijn bekende kernwoorden in de markt van coaches en consultants die zich specifiek richten op ondernemers, directeuren en bestuurders. Meestal met als doel om hun persoonlijke prestaties en bedrijfsresultaten te verbeteren. In dit overzichtsartikel kijken we naar de verschillende manieren waarop coaching ondernemers kan helpen bij het verkrijgen van succes.

LEES MEER

Emotionele verwaarlozing: persoonlijk en zakelijk

Emotionele verwaarlozing is een therapeutische term voor wanneer je in emotioneel opzicht niet krijgt wat je in je ontwikkeling nodig hebt. Vaak heeft het betrekking op vormende ervaringen uit de kinderleeftijd en dealen mensen daarmee als ze reeds volwassen zijn. Een weinig gelegde link is de link van emotionele verwaarlozing en zakelijke resultaten.

LEES MEER

Alles wat je wilt weten over het fenomeen burn-out

Lees dit artikel voor de simpelste versie van burn-out, met meer licht op de symptomen en de definitie, de feiten en de fabels, en de mogelijkheden tot coaching, behandeling en herstel.

LEES MEER

Podcast-afleveringen over Ondernemerschap

Dubbel zoveel geld in de helft van de tijd. Wil jij dat ook? Check waarom, en hoe, en bespaar jezelf nodeloze worstelingen en omwegen.

Extreem hoge eisen (ziekelijk perfectionisme)

Extreem hoge eisen: samen met de neiging tot zelfopoffering één van de meest voorkomende patronen bij onze zakelijke klanten. Wanneer wordt een winnaarsmentaliteit ziekelijk en destructief? Wat zit erachter, welke consequenties heeft het en wat kun je eraan doen?

LUISTER OP SPOTIFY

Ondernemers met een gestrand huwelijk

Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen. Onze ervaring is echter dat liefdesrelaties nauw samenhangen met (1) de relatie met jezelf en (2) de relatie tussen jou en je bedrijf.

LUISTER OP SPOTIFY

Leiderschap en ondernemerschap in een Nieuwe Tijd

Veel van onze klanten houden zich bezig met 'dat het anders moet': grond- en brandstoffen, management, leiderschap, KPI's.. Niet alleen persoonlijk maar ook op persoonsoverstijgend niveau oriënteren zij zich op een nieuwe fase van ontwikkeling. Aan de hand van Frederic Laloux' klassieker 'Reinventing organizations' bespreek ik op welke manier leiderschap en ondernemerschap meer en meer zielsgericht kunnen worden en wat daarmee mogelijk wordt.

LUISTER OP SPOTIFY

Ownership nemen over je schaduw

Ownership nemen over je schaduw: de grootste groei zit in waar we het hardst voor weglopen. In deze aflevering leer je waar de schaduw vandaan komt, en hoe het je belangrijkste bron voor bewustzijnsontwikkeling wordt.

LUISTER OP SPOTIFY

Pleasen en je missie: jezelf vinden of kwijtraken

Kun je last hebben van onverwerkte trauma's van je ouders en grootouders? Deze aflevering gaat over de basis van transgenerationele traumasporen (of: transgenerationeel trauma, intergenerationeel trauma) en wat ze in je leven kunnen betekenen.

LUISTER OP SPOTIFY

Emotionele energie in jouw bedrijf of organisatie

Deze aflevering is voor iedereen die IN of MET organisaties werkt waar je kunt VOELEN dat alles zwaar, bedrukt of los zand is. Hoe ontstaat zoiets en hoe kun je er effectief mee dealen? Luister voor inspiratie en handvatten bij 'energie'.

LUISTER OP SPOTIFY

De psychologie van het tekort

Eén van de meest beluisterde afleveringen van de Innerlijk Leven Podcast. Ontdek welke 3 basale assumpties je onderbewust kunt meedragen waardoor alles in je persoonlijke en zakelijke leven uitloopt op een tekort aan liefde, verbondenheid en succes.

LUISTER OP SPOTIFY