Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Je vindt hier de belangrijkste achtergrondartikelen en afleveringen van de Innerlijk Leven Podcast over de psychologische achtergronden van Persoonlijke ontwikkeling.

Dirk Jan Versluis

Persoonlijke groei en zakelijke ontwikkeling moeten worden geïntegreerd om echt grote resultaten te behalen.

Daarom ontwikkelden wij de Triunification Matrix - maar ook al ons andere werk is gericht op de integratie van het persoonlijke en zakelijke zelf van onze klanten.


Het is onze ervaring dat deze integratie in de praktijk negen van de tien keer ontbreekt.

Achtergrondartikelen over Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijk Leiderschap: de essentie in 3 stappen

Persoonlijk leiderschap is een zeer gedevalueerde term voor iets heel wezenlijks: het leven van een goed en vervullend leven en het realiseren van je belangrijkste doelen en ambities.

LEES MEER

Waarom persoonlijke ontwikkeling belangrijk is voor succes

Succes begint bij persoonlijke ontwikkeling - en persoonlijke ontwikkeling begint bij bewustzijnsontwikkeling. Ontdek waarom het zo belangrijk is en hoe je eraan kunt werken in dit praktische artikel.

LEES MEER

Persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers

De markt voor persoonlijke ontwikkeling richt zich zowel op particulieren als op ondernemers en werkgevers. In dit artikel leg ik uit wat belangrijke principes zijn om als ondernemer aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

LEES MEER

Johan Cruyff en de essentie van bewustzijnsontwikkeling

Psychologen, filosofen en theologen hebben vaak veel woorden om het menselijke bewustzijn te definiëren. In de loop der jaren heb ik talloze definities tot mij genomen, maar er is er slechts één die er met kop en schouders bovenuit steekt. En dat is een uitspraak van Johan Cruyff, de legendarische voetballer uit Betondorp: 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'.

LEES MEER

Wat is manifesteren? Betekenis, achtergrond en advies voor de praktijk

Een achtergrondartikel over de Law of Attraction (of de Wet van de Aantrekkingskracht), leren manifesteren en de vele zin en onzin die er over dit onderwerp wordt geschreven en gepubliceerd. Met eerlijke tools en adviezen voor de praktijk.

LEES MEER

Podcast-afleveringen over Persoonlijke ontwikkeling

Hoe doorbreek je de patronen die niet langer functioneel voor je zijn? Ontdek in deze eerste aflevering van drie wat belangrijk is in het herkennen en veranderen van gedragspatronen in je persoonlijke leven en in je relaties op het werk en thuis.

Patronen herkennen en doorbreken (2): relaties persoonlijk en zakelijk

Onze meest hardnekkige patronen zien we vaak terug in relaties met andere mensen, zowel in persoonlijke context als op ons werk. Daarom gaat deze tweede aflevering over patronen specifiek in op het herkennen van patronen in relaties, en welke 3 realisaties belangrijk zijn om hiermee te dealen.

LUISTER OP SPOTIFY

Specifieke uitdagingen bij het doorbreken van patronen (3)

Waarom is het soms zo moeilijk patronen te doorbreken? Luister deze derde aflevering voor specifieke uitdagingen bij het doorbreken van patronen - inclusief voorbeelden, oplossingen en adviezen.

LUISTER OP SPOTIFY

Pleasen en je missie (je zelf vinden of kwijtraken)

Deze aflevering gaat over toewijding en zelfopoffering, over jezelf verliezen in the process, of jezelf juist vinden in iets dat groter is dan jij. Natuurlijk kijken we naar de achtergronden, naar pleasen, naar hechting, verschillende lagen van toewijding en het zogenaamde Alice Miller Syndroom.

LUISTER OP SPOTIFY

Waarom jij geen burn-out hebt!

Er is nogal wat te koop over burn-out en burn-out coaching. Mijn stelling: heel vaak gaat het niet om een burn-out! In deze aflevering neem ik je mee in de praktijk van burn-outs. Hoe zorg je dat je er beter uit komt?

LUISTER OP SPOTIFY

Stop je blind te staren op HSP!

Een overstijgend perspectief bij hoogsensitiviteit, ook gericht op hoogsensitieve ondernemers. Met praktijkvoorbeelden, duiding en richtlijnen hoe je hiermee omgaat in je persoonlijke ontwikkeling.

LUISTER OP SPOTIFY

Omgaan met conflicten en tegenstellingen in jezelf

In reactie op de vraag van een luisteraar: 'Hoe ga ik om met tegenstellingen of conflicten in mijzelf?' Een uitstekende vraag die opening geeft om te kijken naar bewustzijnsontwikkeling, persoonlijke effectiviteit en het dealen met emotionele pijn die belemmerend werkt. Luister deze aflevering voor een analyse met inzichten en praktische richtlijnen.

LUISTER OP SPOTIFY

Value-Based Living

Doelen stellen in je leven is simpel. Waarden ontdekken is al wat lastiger. Value-Based Living gaat over alles uit je leven halen, op en top bewust, met kracht, moed en doelgerichtheid. En juist ons sterfbed en onze grootste pijn en angst geeft ons hierin onmisbaar inzicht.

LUISTER OP SPOTIFY

Grenzen: moet je ze verleggen, of ernaar luisteren?

Ook over dit onderwerp wordt nogal veel gezegd en geschreven. Moet je nu juist ambitieus zijn en je grenzen verleggen? Of is het belangrijk naar je grenzen te leren luisteren? Waarom lopen de meningen hierover zo uiteen?

LUISTER OP SPOTIFY