Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

LEIDERSCHAP

Je vindt hier de belangrijkste achtergrondartikelen en afleveringen van de Innerlijk Leven Podcast over de psychologie van leiderschap en leiderschapsontwikkeling.

unblock your ambitions

Ontdek een krachtig en diepgaand perspectief op leiderschap, leiderschapsontwikkeling en executive coaching.

Leiderschapsontwikkeling moet tastbare resultaten opleveren, maar vraagt ook steeds meer menselijke vaardigheden en psychologisch inzicht.


Het is onze overtuiging dat leiderschap in deze tijd in toenemende mate leiderschap van de ziel wordt.

Achtergrondartikelen over Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap: de essentie in 3 stappen

Iedereen heeft het erover, maar wat is het nu eigenlijk? Persoonlijk leiderschap is een wat gedevalueerde term voor iets heel wezenlijks: het leven van een goed en vervullend leven en het realiseren van je belangrijkste doelen en ambities.

LEES MEER

Moeten topleiders in psychotherapie?

In dit artikel neem ik je mee langs de belangrijkste leiderschapsvaardigheden en hoe deze zich verhouden tot de thematiek van 'zijn' en 'bestaan' - en de psychologische blokkades en traumasporen die je op dit gebied kunt hebben opgebouwd.

LEES MEER

Marshall Goldsmith’s Stakeholder Centered Coaching

Ontdek de fundamentele basis van Stakeholder Centered Coaching en de voordelen die het de bieden heeft voor leiderschapsontwikkeling en coaching van directieleden in dit overzichtsartikel.

LEES MEER

Podcast-afleveringen over Leiderschap

Je leiderschap verbeteren met de garantie op meetbaar resultaat. Dat is waarvoor Marshall Goldsmith's Stakeholder-Centered Coaching (SCC) bekend is geworden. Maar wat is eigenlijk de basis van stakeholder-centered werken en welke voordelen biedt het? Deze aflevering geeft je duidelijke antwoorden op de meest basale vragen.

Stakeholder-centered werken voor meer diepgang

Marshall Goldsmith's Stakeholder-Centered Coaching is bekend geworden om de meetbare resultaten. Maar wist je dat het werken met stakeholders (in normaal Nederlands: belanghebbenden) ook onvermoede mogelijkheden biedt voor grotere diepgang en de ontwikkeling van je mensen en je team?

LUISTER OP SPOTIFY

Value-Based Leadership

Wat Value-Based Leadership kan betekenen voor jouw organisatie of bedrijf. Waarden en normen zijn niet hetzelfde, en waarden en doelen ook niet. Zonder zicht op waarden zijn gedragsdoelen zinloos. Leer er alles over in deze nieuwe aflevering van de Innerlijk Leven Podcast.

LUISTER OP SPOTIFY

De 3 deugden voor succesvolle leiderschapsontwikkeling

Vandaag verkennen we Marshall Goldsmith's grote 3 leiderschapsdeugden: Courage, Humility en Discipline. We gaan zien dat ze een zekere drie-eenheid vormen die essentieel is voor de ontwikkeling van leiderschap dat de ego-valstrikken wil overstijgen.

LUISTER OP SPOTIFY

De basis van excellent leiderschap

Leiderschap op het allerhoogste niveau: wat is nu eigenlijk de echte basis? Over het groeien van basisvertrouwen, bestaansgrond, het stuitchakra en de allesomvattende kracht om te zijn.

LUISTER OP SPOTIFY

Narcisme in het bedrijfsleven

Het gaat in leiderschaps- en managementlectuur vaak over inspirerende, mooie en resultaatgerichte dingen. Er is slechts één onderwerp dat naast stress en burn-out de headlines gemakkelijk haalt: narcisme. Wat is dat toch waarom narcisme zoveel mensen interesseert en raakt, en welke plaats heeft het in het bedrijfsleven? Een aflevering over narcisme in de boardroom, tijgers achter het glas en de tragiek van een gebroken ik.

LUISTER OP SPOTIFY

Leiden en ondernemen in een Nieuwe Tijd

Veel van onze klanten houden zich bezig met 'dat het anders moet': grond- en brandstoffen, management, leiderschap, KPI's.. Niet alleen persoonlijk maar ook op persoonsoverstijgend niveau oriënteren zij zich op een nieuwe fase van ontwikkeling. Aan de hand van Frederic Laloux' klassieker 'Reinventing organizations' bespreek ik op welke manier leiderschap en ondernemerschap meer en meer zielsgericht kunnen worden en wat daarmee mogelijk wordt.

LUISTER OP SPOTIFY

Misbruik en liefde

De term misbruik refereert vaak aan seksueel misbruik, maar - hoe verschrikkelijk ook - er is meer dan dat! En het betreft niet alleen ons persoonlijke leven maar ook de transacties in onze organisatie en in ons functioneren als leiders. Een verdieping van misbruik, liefde en verbondenheid.

LUISTER OP SPOTIFY

Macht en kracht

Macht en kracht: wat is het verschil? Hoe kun je als krachtig persoon uit de dynamiek van macht en onderdrukking blijven? Hoe kun je zo krachtig mogelijk functioneren en ambities manifesteren?

LUISTER OP SPOTIFY